Pianoleraar gezocht?
Pianoles voor alle leeftijden, niveau's, muziekstijlen en dmv alle lesmethodes,
Lesvormen: * Individueel * Duo * Groepsles
Leslocaties: * Aan huis * Op locatie * Online
Wilt u keyboard-, synthesizer- of (elektrische) pianoles? Dan bent u bij Gosse Vale aan het goede adres!
Gosse (1989) geeft al ongeveer 15 jaar lang pianoles en met trots kunnen wij u vermelden dat de meeste leerlingen die beginnen met de lessen ook daadwerkelijk doorzetten. De docent speelt sinds zijn zevende levensjaar, heeft lesgehad van gerenomeerde pianodocenten, heeft veel geleerd middels diverse (online-) muziekstudies en ook het conservatorium is onderdeel van een van de plekken waar hij zijn kennis en vaardigheden heeft verbeterd. De lessen zijn voornamelijk gericht op plezier en ontwikkeling. De wensen van de leerling staan centraal.
Hij weet uit eigen ervaring dat de belangrijkste ingrediënten om zo effectief mogelijk piano te leren spelen zijn:
1: Het plezier in het spelen
Het spelplezier wordt o.a. verhoogd door het leren spelen van nummers die de leerling als mooi of leuk ervaart en die de juiste mate van uitdaging met zich meebrengen. De leraar kan ieder wenselijk nummer omzetten in gepersonaliseerd lesmateriaal en beschikt daarnaast over een uitgebreide database. Gosse is het meest gespecialiseerd in de stijlen Pop, Soul, R&b, Hip-Hop, Jazz, Funk, Bossa-nova, Latin en Licht-klassiek.
2: Leren op de manier die het best past bij de leerling
Er zijn drie verschillende manieren waarop iemand piano kan leren spelen: bladmuziek, op gehoor en (de relatief nieuwe manier) door middel van software programma's als Synthesia. De juiste methode verschilt van persoon tot persoon en de leraar past zich hierop aan.
3: Het kennen van de muziektheorie / shortcuts
De hierboven beschreven drie manieren waarop u piano kunt leren spelen helpen bij het indrukken van de juiste toetsen op het juiste moment. Maar het kan makkelijker. Namelijk door het kennen van de achterliggende muziektheorie en/of de shortcuts!
Gosse geeft ook les in muziekproductie (songwriting en produceren). De studioprogramma's die hij het best kent zijn Logic Pro en Ableton. Daarnaast helpt hij vocalisten die zichzelf willen begeleiden op de piano.
Neem vrijblijvend contact op voor een proefles (tijdelijk -50%) of indien u meer wilt weten!
Leservaringen:
'Ik wou dat ik vroeger pianoles had gehad op dezelfde manier als Gosse lesgeeft. Dat had namelijk veel beter bij mij gepast. Dan had ik het langer vol gehouden, leuker gevonden en meer geleerd.'
Hans Teeuwen (cabaretier, 1967)
'Gosse is de liefste leraar. Ik heb al veel van hem geleerd. Hij is grappig en aardig en hij komt soms bij je eten. Dus wie is er de beste: ''Gosse'!'
Leah (8 jaar)
'Gosse is de perfecte pianoleraar voor ons zoontje van 9 (kan al 85 liedjes)! Met zijn creatieve aanpak van echt luisteren naar de wensen en motiveringen van het kind - en het daarop aanpassen van de methode - zorgt hij elke keer opnieuw voor een les die niet alleen leerzaam en inspirerend is, maar waar bovenal ontzettend veel plezier vanaf spat!
Peter (1968)
'Ik vind de lessen heel leuk. Gosse is heel aardig en ik mag zelf leuke liedjes uitkiezen. Daardoor heb ik vaak zin om te oefenen en leer ik veel.'
Lise (14 jaar)
'Gosse is een bekwame en enthousiaste leraar. Hij legt op een duidelijke manier de muziektheorie uit, die je direct in de praktijk kunt toepassen. Nummers die je persoonlijk erg goed vindt kan Gosse snel aan je uitleggen, zodat je met plezier aan het leren bent. Daarnaast helpt zijn kennis over het produceren van muziek je op weg om zelf muziek te creëren met software voor MIDI, audio sequencing en -editing.'
Niels (45 jaar)
'Gosse is een fijne leraar die de stukken die je wilt spelen op gehoor meteen voor je uitschrijft en daarnaast ook nog eens de theorie helder kan uitleggen, super!'
Kasper (31 jaar)
'Ik heb nu 1,5 jaar les van Gosse. Alles wat ik leer is leuk. Hij geeft fijn les, zijn lessen zijn leuk en hij leert me iedere keer wat nieuws. Ik vind het leuk dat ik zelf de nummers mag kiezen en als ik niks weet heeft hij altijd goeie ideeën. Door hem speel ik altijd graag piano.'
Pelle de Backer (13 jaar)
Hieronder leest u een verdere uitwerking van de bovenstaande drie punten.
1: Het plezier in het spelen
Het plezier in het pianospelen verschilt per persoon en heeft veel te maken met de invulling van de 2de en de 3de pijlers. Door een goede invulling van deze pijlers zal het tempo van de ontwikkeling omhoog gaan en daarmee ook het plezier in het spelen. Daarnaast geeft dit ook veel vertrouwen in het eigen kunnen. Het spelplezier wordt ook verhoogd door het leren spelen van nummers die de leerling als mooi of leuk ervaart. Hierbij is het van belang dat deze nummers de juist mate van uitdaging met zich mee brengen. Deze inschatting kan het best worden gemaakt in overleg met de leraar. Gosse zal nummers voordragen en ervoor zorgen dat de leerling de nummers kan leren spelen die hij of zij leuk vindt (bijv. door bladmuziek te versimpelen). Tot slot is het uiteraard ook leuk om de geleerde nummers voor te spelen aan anderen.
2: Leren op de manier die het best past bij de leerling
Een blind persoon kan beter leren pianospelen middels braille dan via een boek. Er zijn drie verschillende manieren waarop iemand piano kan leren spelen: bladmuziek, op gehoor en (de relatief nieuwe manier) door middel van software programma's als Synthesia. De juiste methode verschilt van persoon tot persoon.
2.1 Bladmuziek
Het voordeel van deze methode is dat er vele lesboeken zijn die erg goed gestructureerd zijn en waarbij het niveau na ieder geleerd liedje geleidelijk omhoog zal gaan. Deze methode is uitermate geschikt voor kinderen omdat zij vaak nog geen duidelijke muziek voorkeursstijl hebben. Aangezien het de oudste muzieknotatie methode betreft is er veel bladmuziek te vinden.
2.2 Op gehoor
Er zijn behoorlijk veel mensen die erg goed piano kunnen spelen en nog nooit bladmuziek of programma's als Synthesia hebben gebruikt. U vraagt zich waarschijnlijk af hoe dit kan. Simpelweg door de toetsen op de piano te zoeken die zij in een muziekstuk of in hun hoofd horen. U denkt wellicht dat dit heel moeilijk is maar dit valt erg mee. Wanneer u de muziektheorie/shortcuts kent (pijler 3) en veel oefent wordt dit steeds eenvoudiger!
2.3 Synthesia
Net als dat het mogelijk is om te imiteren wat u hoort kunt u uiteraard ook imiteren wat u ziet. Zo liet Gosse op jonge leeftijd vaak zijn vader een nummer voorspelen waarna hij probeerde te onthouden welke toetsen zijn vader had ingedrukt. Tegenwoordig geven softwareprogramma's als Synthesia deze informatie gratis weg en staat Youtube boordevol met piano tutorials/lessen volgens deze leermethode.
3: Het kennen van de muziektheorie / shortcuts
De hierboven beschreven drie manieren waarop u piano kunt leren spelen helpen u bij het indrukken van de juiste toetsen op het juiste moment. Maar het kan makkelijker. Namelijk door het kennen van de achterliggende muziektheorie en/of de shortcuts!
Kennis van de namen van de toetsen van het klavier, toonladders en akkoorden zullen enorm helpen bij het spelen van piano. Het maakt het simpelweg veel makkelijker!
Gosse heeft ook een manier voor u waardoor u gegarandeerd minstens 87x zo snel piano kunt leren spelen, in vergelijking tot de reguliere leermethode, met hetzelfde resultaat. Deze manier werkt echter alleen wanneer u elektrische piano, keyboard of synthesizer wilt spelen en niet wanneer u akoestische piano wilt spelen.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een proefles.